Huidverbeterende massage

Wat is bindweefsel?
Bindweefsel is het meest voorkomende steunweefsel in het lichaam. Als je jong bent, bestaat je huid uit goed bindweefsel. Je huid voelt stevig en strak aan. Naarmate je ouder wordt, neemt de stevigheid en elasticiteit in de huid af en je krijgt rimpels.

Wat is een huidverbeterende massage?
Bindweefsel is opgebouwd uit verschillende soorten cellen en vezels. Door middel van deze massage worden deze geprikkeld. Door die prikkeling gaat het lichaam de cellen en vezels sneller aanmaken, waardoor de huidstructuur verbetert.

Tijdens de huidverbeterende massage worden er twee technieken gebruikt:

  1. De Bindweefselmassage De verschillende bindweefselgrepen verbeteren de huidstructuur. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd wat zorgt voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. De huid ziet er egaal, glanzend en jonger uit. De stevige grepen zorgen er voor dat het bindweefsel van de onderlaag wordt losgemaakt.
  2. De Pincementmassage Deze massage is gebaseerd op een kort uitgevoerde knijptechniek. Met fijne, gedoseerde knijpbewegingen wordt het weefsel in een snel tempo met verschillende intensiteit en diepte geprikkeld en weer losgelaten. Pincementmassage kan onder andere zorgen voor regeneratie van het weefsel, de rimpels en plooien worden hierdoor minder zichtbaar.

Waarvoor kan je de huidverbeterende massage inzetten?
Deze huidverbeterende massage staat bekend om de naam: “anti-age behandeling”, de lijntjes en rimpels worden met deze massage minder zichtbaar. De huid zal na de (kuur)behandeling strakker en gladder aanvoelen en het kan het vochtgehalte in de huid verbeteren.  
Heb je een vette huid en/ of last gehad van acne? Met de pincementmassage wordt de talgproductie genormaliseerd en oppervlakkige littekens zullen verminderen.
Heb je last van cellulite? Doormiddel van de diepe bindweefselgrepen zullen de aanwezige deukjes in de huid minder zichtbaar worden en de huid wordt aanzienlijk gladder en strakker. 

Hoe vaak kom je voor een huidverbeterende massage? 
Het is aan te raden om deze massage in een kuurverband uit te laten voeren om het gewenste resultaat te behalen. Elke huidtype is weer anders te behandelen. Eerst wordt er een kuur van vijf behandelingen geadviseerd, gevolgd door een rustpauze van één maand. Daarna zal er opnieuw naar de huidconditie gekeken worden en zal er een nieuw advies volgen. Het kan zijn dat het gewenste resultaat nog niet behaald is en dat er nog een kuur van drie, vier of vijf massages volgt. Dit ligt aan de conditie van de huid. Het is raadzaam om na de kuur de behandeling één keer per zes weken te herhalen.

DSC06791.jpg